Sekmadienis, 22 gruodžio, 2024
Daugiau
    PagrindinisNamaiŽiedinių kopūstų apkepas su faršu

    Žiedinių kopūstų apkepas su faršu

    Reikės:

    1,6 kilogramo žiedinio kopūsto;

    1 kilogramo faršo;

    500 gramų Mocarelos sūrio;

    2 svogūnų;

    4 skiltelių česnako;

    2 šaukštų alyvuogių aliejaus;

    šiek tiek druskos;

    šiek tiek pipirų;

    šiek tiek paprikos miltelių;

    šiek tiek petražolių.

    Užpilui:

    200 gramų grietinės;

    2 kiaušinių;

    pagal skonį druskos;

    pagal skonį pipirų.

    Gaminimas

    Pirmiausia žiedinį kopūstą nuplauname, supjaustome žiedynais, sudedame į pasūdytą verdantį vandenį. Tada uždengiame dangtį ir paliekame pastovėti maždaug 7 minutėms. Paskui nupilame vandenį ir nuvarviname.

    Svogūną bei česnakus supjaustome ir šiek tiek apkepame keptuvėje. Sudedame faršą, druską, pipirus, paprikos miltelius ir petražoles. Kepame maždaug 7–8 minutes.

    Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, sudedame faršą, užbarstome pusę sutarkuotos Mocarelos sūrio, užpilame kiaušinį išplaktą su grietine. Sudedame žiedinį kopūstą, šiek tiek paspaudžiame iš viršaus rankomis ir užbarstome likusią sutarkuotą Mocarelą.

    Kepame iki 190–200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25–35 minutes.

    PARAŠYKITE KOMENTARĄ

    Prašome parašykite savo komentarą
    Prašome parašykite savo vardą

    SAVAITĖS SKAITOMIAUSI

    spot_img

    SAVAITĖS CITATA

    Šventasis Raštas, Naujasis Testamentas, Jn 8, 1–11

    „Kas iš jūsų be nuodėmės, tegu pirmas sviedžia į ją akmenį“. Laimos Grigaitytės nuotrauka.

    RENGINIAI

    spot_img
    spot_img
    spot_img