(Tęsinys)
Maisto pasirinkimo (įsigijimo) kelionę pradedu nuo garsiojo žuvų turgaus, kuris įsikūręs Elbės krantinėje, visai netoli nuo jau aprašytos pagrindinės miesto vandens transporto stoties. Niekam ne paslaptis, kad sekmadieniais ir švenčių dienomis Vokietijoje visi didieji prekybos centrai būna uždaryti. Išsigelbėjimas – žuvų turgus, kuris dirba išimtinai sekmadieniais nuo 4 val. ryto iki 8 val. Šalia turgaus esantis jaunimo muzikos klubas veikia iki 4 val. Logiška, kad po audringos naktelės visas jaunimėlis pasklinda po visą žuvų turgaus teritoriją. Prie šio jaunimėlio prisideda hamburgiečiai, specialiai turgun atvykę apsiprekinti. Žmonių „pypia“, bet ir prekių pasiūla fantastiška. Žuvies pardavėjai su savo produkcija suvažiuoja net iš kaimyninės Danijos ar net Norvegijos. Čia ir vietiniai ūkininkai garsiai šaukdami siūlo įsigyti įvairiausių daržovių, ir linksmi turkai, parduodantys vaisius, atgabentus iš viso pasaulio. Tik ragauk ir pirk. Kaip supratote, žuvų turguje ne tik žuvies gali įsigyti – tik turėk šlamančiųjų… Puiki pasiūla, nuostabi atmosfera. Tik nereikia patingėti anksti atsikelti!
Ankstyvas rytmetis žuvies turguje. Kylančios saulės pasitikimas prie Elbės tik prideda visam turgaus šurmuliui „šarmo“.
Žuvimi apsirūpinome, ta proga – trumpas receptėlis. Jį rasite ČIA
Hamburge pilna barų, užkandinių, greito maisto restoranų ir „visokio plauko“ maitinimo įstaigėlių. Jas rasti galima ant kiekvieno kampo ir netikėčiausiose vietose. Juolab kad vietos po saule suradę viso pasaulio virtuvės: Balkanų šalių, italų, indų, turkų, kinų… Ir ko aš čia vardiju – beveik visų šalių (geografijos juk mokėtės)! Kaip keista bebūtų, yra net vokiškas maitinimo įmonės prekinis ženklas „Schweinske“. Nepasižymi vokiečiai maisto originalumu. Valgo paprastai, sakyčiau, ūkiškai. Būtent „Schweinske“ resoranuose (o jų čia su kaupu) gali paragauti kiaulienos kepsnį su keptomis bulvėmis, špinatais ar šparagais, kuriuos vokiečiai tiesiog dievina, įmesti vieną kitą bokaliuką alaus. „Covidas“ pristabdė šių viešojo maitinimo įmonių veiklą, bet vokiškos tradicijos sekmadieniais nesigaminti maisto išliko. Kas tie keli mėnesiai „pabadavimo“! Sugrįš juk tie geri laikai, kai sekmadieniais praktiškai visos vietos visuose restoranuose būna rezervuotos – snapo neįkiši. Susirenka šeimos, draugai ir pietauja iki pat vakarienės. Tradicija yra tradicija! Sekmadieniams (o ir kitoms savaitės dienoms) gelbėjimosi ratą alkaniems išmetė greito maisto restoranai, kurie maistą pristato į namus. Šių restoranų apyvarta „covido“ metu išaugo 40–60 proc. Gudrūs verslininkai perprato tingius ir nemokančius pasigaminti valgyti vietinius, siūlydami savo paslaugas. Paskutiniu metu greito maisto restoranai Hamburge ėmė dygti kaip grybai po lietaus: „Bombay“ bistro, „Domino’s“, „Sushi for Friends“, „Burgerme“, „Cool pizza“ ir kt. Juokiamės, kad penktadalį mieste gatvėmis važinėjančių automobilių sudaro maisto išvežiotojai.
Straipsnio autorius mėgaujasi alumi populiariame Hamburgo roko pube ZWICK.
Autoriaus nuotraukos.
(Bus daugiau)
Neatsiskaitau. Pilnas sveiko humoro pasakojimas, Dar…