Pirmadienis, 23 gruodžio, 2024
Daugiau
    PagrindinisNaujienosŠpinatų vyniotinis su citrinine varške ir lašiša

    Špinatų vyniotinis su citrinine varške ir lašiša

     

    Reikės:

    400 g špinatų,

    1 pakelio varškės,

    1 vnt. citrinos,

    4 vnt. kiaušinių,

    300 g lašišos,

    žiupsnelis druskos, pipirų, muskato riešuto,

    aliejaus skardai patepti,

    saujelės krapų.

    Eiga:

    Į keptuvę dedame špinatus, juos patroškiname su šlakeliu vandens apie 4 minutes. Kiaušinių trynius išplakame atskirai nuo baltymų. Baltymus išplakame iki standžių putų. Troškintus špinatus susmulkiname virtuviniu kombainu, į juos įmaišome trynius, druską, pipirus bei muskato riešutą, tada atsargiai įmaišome baltymus. Į skardą tiesiame kepimo popierių, jį patepame aliejumi ir pilame špinatų masę. Ją paskirstome apie 5 milimetrų storio sluoksniu. Šauname į orkaitę ir kepame apie 10 min.

    Į varškę nutarkuojame citrinos žievelę ir išspaudžiame pusės citrinos sultis. Sudedame smulkintus krapus. Ant iškepusio pagrindo tepame citrininę varškę ir išdėliojame lašišos gabaliukus. Susukame viską į vyniotinį, dedame į maistinę plėvelę ir paliekame šaltai bent valandai.

    Rita ČIUPLIENĖ

    PARAŠYKITE KOMENTARĄ

    Prašome parašykite savo komentarą
    Prašome parašykite savo vardą

    SAVAITĖS SKAITOMIAUSI

    spot_img

    SAVAITĖS CITATA

    Šventasis Raštas, Naujasis Testamentas, Jn 8, 1–11

    „Kas iš jūsų be nuodėmės, tegu pirmas sviedžia į ją akmenį“. Laimos Grigaitytės nuotrauka.

    RENGINIAI

    spot_img
    spot_img
    spot_img