Reikės:
300 gramų silpnai sūdytos raudonos žuvies;
300 gramų suši ryžių;
2 šviežių agurkų;
1 morkos;
4 kiaušinių;
1 raudonojo svogūno;
žiupsnelio krapų;
žiupsnelio svogūnų laiškų;
pagal skonį majonezo;
pagal skonį vasabi padažo.
Gaminimas. Pirmiausiai permaišome majonezą bei vasabi padažą tarpusavyje. Gautu mišiniu pertepsime salotų sluoksnius.
Išverdame suši ryžius, kad jie nebūtų pervirę. Ryžių ir vandens santykis – 2:3. Virti reikia maždaug 7 minutes. Kai ryžiai išvirs, įjungiame minimalią ugnį ir verdame dar maždaug 15 minučių. Po to nuimame ryžius nuo ugnies, paliekame pastovėti pusvalandį.
Per tą laiką, išverdame kiaušinius bei morkas. Sutarkuojame.
Dedame į kiaušinius susmulkintus svogūno laiškus ir vasabi bei majonezo mišinį.
Raudonos žuvies filė supjaustome plonais griežinėliais, o agurkus tiesiog kubeliais. Susmulkiname violetinį svogūną ir krapus.
Dėliojame salotas sluoksniais. Nepamirštame jų pertepti majonezo ir vasabi mišiniu.
Sluoksnių tvarka tokia: ryžiai, supjaustyti svogūnai, agurkai, raudona žuvis, žalumynai, kiaušinių mišinys, morkos.
Bus itin gražu, jeigu viršuje padėsite dar vieną sluoksnį raudonos žuvies.
Kai jau visi sluoksniai išdėlioti, o pačios salotos gerokai perteptos, jas reikia padėti 2 valandoms į šaldytuvą.