Reikės:
1 pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos,
200 g cukraus,
100 g aguonų,
200 g sviesto,
100 g razinų,
1 kiaušinio.
Gaminimo eiga:
Tešlos lapelius iškočiojame iki popieriaus plonumo. Sviestą ištirpiname, iškočiotą lapelį ištepame lydytu sviestu, pabarstome cukrumi, aguonomis ir ant jo dedame kitą lapelį. Padarome viską taip pat su visais lapeliais, uždėję paskutinį tešlos lapelį, viską padarome taip pat, tik dar dedame eilę nuplikytų razinų. Viską susukame į ritinį, užlankstome kraštus, dedame į skardą. Pyrago viršų ištepame plaktu kiaušinio baltymu. Dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 1 val.
Rita ČIUPLIENĖ
Autorės nuotrauka.