Pagrindui: 1 stiklinė miltų; 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių; 80 g kambario temperatūros sviesto; 1 kiaušinis; žiupsnelis druskos.
Varškės masei: 500 g riebios varškės; 0,5 stiklinės cukraus; 3 kiaušiniai; 1 valgomasis šaukštas manų kruopų; 2 šaukštai vanilinio cukraus; 100 g riebios grietinės.
Suflė: 3 kiaušinių baltymai; 4 valgomieji šaukštai cukraus pudros.
Pirmiausia pasiruošiame pyrago pagrindą. Tortinę išklojame kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Sviestą išsukame su cukrumi ir druska, įplakame kiaušinį. Suberiame miltus ir kepimo miltelius, išmaišome. Išminkome vientisą tešlą. Ją dedame į kepimo formą ir pirštais suformuojame, suplojame ploną pyrago pagrindą. Pusvalandžiui pastatome į šaldytuvą.
Varškę sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kiaušinių tryniais, grietine ir manais. Šitą masę suverčiame ant atšalusio (iš šaldytuvo išimto) pyrago pagrindo. Pašauname į orkaitę ir kepame 35-40 minučių.
Baltymus standžiai išplakame su cukraus pudra ir paskirstome ant ką tik iškepto karšto pyrago. Dar kartą pašauname į orkaitę ir kepame 10 minučių, kol suflė tolygiai gražiai paruduos, kol ant pyrago sužibės ,,angelo ašaros“ – tokie mažučiai žibantys lašeliai.
SKANAUS!
Stefanija NAVICKIENĖ
Autorės nuotraukos.