Reikės:
2 pakelių varškės (po 180 gramų);
2 pakelių sausainių (po 180 gramų);
150 gramų sviesto (kambario temperatūros);
~4-5 valgomųjų šaukštų (arba pagal norimą saldumą) kondensuoto pieno;
250 gramų džiovintų slyvų;
200 gramų išgliaudytų pistacijų;
1 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus.
Gaminimas. Pirmiausia slyvas užpilkite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir pasmulkinkite. Tada išsukite kambario temperatūros sviestą su kondensuotu pienu bei vaniliniu cukrumi. Įmaišykite varškę.
Sausainius sulaužykite bei sudėkite į varškės masę. Ten pat berkite slyvas ir susmulkintas pistacijas (dalį jų pasilikite deserto viršaus apibarstymui). Masę gerai išmaišykite.
Formą išklokite maistine plėvele ir sudėkite ruošiamą desertą gerai suspausdami.
Dėkite į šaldytuvą maždaug maždaug 6–12 valandų sustingti arba tiesiog palikite per visą naktį.
Išimtą desertą pabarstykite pistacijomis, patiekite ir skanaukite!