Šunskuose (Marijampolės sav.), kur kažkada esą buvusi garsioji Šunskų silkių kasykla, pradėtas silkių receptų rinkimo maratonas, kurio kulminacija turėtų būti silkių receptų knygos leidyba. Kaip neseniai „Mūsų savaitė“ rašė, kovo 19 d. buvo surengtas vakaras, kurio metu buvo užfiksuoti silkių receptai, patiekalai ir jų autoriai nufotografuoti ir galiausiai – viskas išragauta.
„Rinkdami receptus, tikimės atrasti dar daugybę silkės skonių, kuriais galėsime pasidalinti su kitais žmonėmis“, – sakė iniciatyvos autorė Eglė Alenskaitė.
Šįkart pristatome du receptus iš „Šunskų silkių kasyklos“ ir iš… būsimos silkių receptų knygos.
Silkė su cukraus pudra
Reikės: sūdytos silkės su galva, 4 valgomųjų šaukštų pomidorų padažo, 2 valgomųjų šaukštų cukraus pudros, 2 valgomųjų šaukštų acto, svogūno.
Gaminimo eiga. Išvalytą, išmirkytą silkę supjaustome, supjaustome svogūną, užpilame pomidorų padažu, suberiame cukraus pudrą, įpilame actą ir viską gerai išmaišome. Palaikome per naktį šaldytuve. Tada jau galime patiekti į stalą.
Recepto autorė Aušra MINEIKIENĖ
Silkių tortas
Reikės: silkės, virtų bulvių, morkos, aliejaus, svogūnų, marinuotų agurkų, majonezo, virto kiaušinio, žalumynų (krapų, svogūno laiškų, petražolių).
Gaminimo eiga. Sluoksniuojame: supjaustyta silkė, virtos tarkuotos bulvės, morkos, kepintos aliejuje, smulkiai supjaustyti svogūnai, marinuoti agurkai, majonezas, tarkuotas kiaušinis. Užbarstome smulkintais žalumynais: krapais, svogūnų laiškais, petražolėmis. Palaikome arba iš karto tiekiame į stalą.
Recepto autorė Zina JUŠKAITIENĖ
Eglės Alenskaitės nuotraukos.
ir aš žinau silkių receptą,kurį mažai kas žino,bet silkės niekad nelieka,ji gaivi ir labai skani. Skambinti po rugsėjo septynioliktos 8 699 60888