Šeštadienis, 21 gruodžio, 2024
Daugiau
    PagrindinisNaujienosMaskarponės sūrio pyragas

    Maskarponės sūrio pyragas

     

    Reikės:

    Maskarponės sūrio 500 g,

    3 pakelių sausainių („Selga“, „Gaidelis“),

    grietinėlė (35 proc. riebumo) 300 g,

    6 šaukštų cukraus,

    100 ml pieno,

    1 šaukštelio vanilinio cukraus,

    pusės citrinos sulčių,

    citrinos žievelės,

    tarkuoto šokolado arba kokoso drožlių,

    saujelės razinų arba smulkintų džiovintų slyvų.

    Tai pyragas, kurio nereikės kepti. Į grietinėlę dedame cukrų, pilame citrinos sultis, vanilinį cukrų, įtarkuojame citrinos žievelę ir viską gerai išplakame. Į grietinėlės plakinį sudedame Maskarponės sūrį ir viską išmaišome iki vientisos masės. Paimame indą, kuriame gaminsime pyragą (aš pasinaudojau 17176297_1454460167929252_281721261_otortine forma), išklojame sviestiniu popieriumi. Į dubenėlį įsipilame pieno ir trumpai palaikome sausainius, kad būtų minkštesni. Po to juos dedame į indo dugną ir pertepame paruoštu Maskarponės sūrio kremu. Dedame kitą pamirkytų piene sausainių eilę ir vėl pertepame. Kai sudedame ketvirtą sausainių eilę, į likusį kremą įberiame razinų arba smulkintų džiovintų slyvų – tai bus viršutinis kremo sluoksnis. Užtepę paskutinį sluoksnį kremu, pyragą apibarstome tarkuotu šokoladu ar kokoso drožlėmis 17101410_1454460261262576_102466795_oir dedame į šaldytuvą 6–8 val. Per tą laiką mūsų pyragas sustingsta, tampa vientisas. Pyrago gamybai užtruksime apie pusvalandį. Pasigaminame pyragą iš vakaro, ir šeimyną ar svečius nustebinsime ryte, prie kavos puodelio. Garantuoju – pirštus apsilaižysite!

    untitled-1

    PARAŠYKITE KOMENTARĄ

    Prašome parašykite savo komentarą
    Prašome parašykite savo vardą

    SAVAITĖS SKAITOMIAUSI

    spot_img

    SAVAITĖS CITATA

    Šventasis Raštas, Naujasis Testamentas, Jn 8, 1–11

    „Kas iš jūsų be nuodėmės, tegu pirmas sviedžia į ją akmenį“. Laimos Grigaitytės nuotrauka.

    RENGINIAI

    spot_img
    spot_img
    spot_img