Reikės:
Maskarponės sūrio 500 g,
3 pakelių sausainių („Selga“, „Gaidelis“),
grietinėlė (35 proc. riebumo) 300 g,
6 šaukštų cukraus,
100 ml pieno,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
pusės citrinos sulčių,
citrinos žievelės,
tarkuoto šokolado arba kokoso drožlių,
saujelės razinų arba smulkintų džiovintų slyvų.
Tai pyragas, kurio nereikės kepti. Į grietinėlę dedame cukrų, pilame citrinos sultis, vanilinį cukrų, įtarkuojame citrinos žievelę ir viską gerai išplakame. Į grietinėlės plakinį sudedame Maskarponės sūrį ir viską išmaišome iki vientisos masės. Paimame indą, kuriame gaminsime pyragą (aš pasinaudojau tortine forma), išklojame sviestiniu popieriumi. Į dubenėlį įsipilame pieno ir trumpai palaikome sausainius, kad būtų minkštesni. Po to juos dedame į indo dugną ir pertepame paruoštu Maskarponės sūrio kremu. Dedame kitą pamirkytų piene sausainių eilę ir vėl pertepame. Kai sudedame ketvirtą sausainių eilę, į likusį kremą įberiame razinų arba smulkintų džiovintų slyvų – tai bus viršutinis kremo sluoksnis. Užtepę paskutinį sluoksnį kremu, pyragą apibarstome tarkuotu šokoladu ar kokoso drožlėmis ir dedame į šaldytuvą 6–8 val. Per tą laiką mūsų pyragas sustingsta, tampa vientisas. Pyrago gamybai užtruksime apie pusvalandį. Pasigaminame pyragą iš vakaro, ir šeimyną ar svečius nustebinsime ryte, prie kavos puodelio. Garantuoju – pirštus apsilaižysite!