Pagal tokį žuvies paruošimo receptą galima kepti ne tik silkę, bet ir kitą mėgstamą žuvį. Tik jeigu pasirinksite kitą žuvį, tuomet prieš kepdami būtinai jos gabaliukus pabarstykite druska ir paskaninkite savo mėgstamais prieskoniais. Silkė iš savęs turi ganėtinai stiprų skonį ir sūrumą, todėl papildomai druskos ir prieskonių visai nereikia.
Reikės:
silpnai sūdytos silkės filė (800 gramų);
tamsaus alus (400 mililitrų);
miltų (pagal poreikį gaminant);
1 kiaušinio;
šiek tiek pipirų;
šiek tiek žuvies prieskonių.
Gaminimas. Silkės filė supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Į dubenį supilkite tamsų alų, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, įberkite šiek tiek pipirų ir žuvies prieskonių. Viską gerai išplakite (miltų dedame tiek, kad tešla gautųsi tokio tirštumo tarsi gaminant mažus blynelius).
Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų. Silkės gabalėlius apvoliokite paruoštoje tešloje. Kepkite keptuvėje, kol dailiai apkepa iš abiejų pusių.