4 porcijoms reikės:
trijų–keturių virtų sutarkuotų burokėlių,
svogūno,
4–5 skiltelių česnako,
aliejaus,
šakelės rozmarino,
apelsino sulčių,
šaukšto balzamiko acto,
obuolio,
gabalėlio sviesto
150 g grietinėlės,
tepamo (lydyto) sūrio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Daugelis manęs klausia karštų burokėlių mišrainės recepto. Šios karštos salotos ypač tinka prie kalakutienos, žvėrienos ar jautienos.
Prašom! Verdu tris–keturis postambius burokėlius. Nulupu ir sutarkuoju ant stambios tarkos. Įkaitintoje keptuvėje ant lašelio aliejaus pakepinu smulkintą svogūno galvą, 4–5 česnako skilteles, pasmulkintą rozmariną. Ant sutarkuotų burokėlių užpilu iki šaukšto (nepadauginkite – bus rūgštu) balzamiko acto (galima išspausti truputį citrinos), papipirinu, pasūdau ir viską permaišęs kraunu keptuvėn ant bebaigiančių kepti svogūnų su česnakais ir rozmarinu. Pradedu troškinti išspausdamas ant viso turinio vieno apelsino sultis. Įtarkuoju nedidelį obuolį. Troškinu apie 12–15 min. Baigiant troškintis įmetu nedidelį gabalėlį sviesto, įpilu truputį grietinėlės ir kaupiną šaukštą tepamo (lydyto) sūrio. Viską permaišau iki vienalytės masės, išjungiu ugnį, kraunu lėkštėn ir… skanaus!