Reikės:
4 kilogramų virtų grybų;
4 kilogramų kopūstų;
2 kilogramų morkų;
2 kilogramų svogūnų;
1 litro pomidorų padažo;
1 litro aliejaus;
4 šaukštų druskos;
6 lauro lapų;
šiek tiek juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Pirmiausia kopūstus supjaustome ir patroškiname su nedideliu kiekiu aliejaus.
2. Morkas sutarkuojame burokinės tarkos pagalba ir pakepame aliejuje.
3. Tada svogūnus smulkiai supjaustome bei pakepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
4. Grybus taip pat pakepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
5. Po to visas daržoves dedame į puodą, pilame pomidorų padažą, sudedame lauro lapus, juoduosius pipirus ir druską.
6. Viską sumaišome ir kaitiname maždaug 10-12 minučių.
7. Dar karštą grybų mišrainę sukrečiame į švarius stiklainius, pridengiame (bet neužsukame) švariais dangteliais ir pasterizuojame maždaug 20-23 minutes.
8. Paskui dangtelius užsukame, o stiklainiukus apverčiame „aukštyn kojomis“ ir paliekame visiškai atvėsti.
9. Kopūstų su grybais mišrainę laikome vėsiai. Skanaus!