Reikės:
– grikių (1 stiklinės);
– vištienos sultinio (2 stiklinių);
– šaldytų arba šviežių baravykų (100 gramų);
– 1 svogūno;
– 2 skiltelių česnako;
– 1 šaukšto sviesto;
– 50 mililitrų grietinėlės;
– druskos;
– pipirų;
– prieskoninių žolelių.
Gaminimas. Pirmiausia grikius išverdame vištienos sultinyje. Tuomet baravykus atšildome bei juos susmulkiname. Svogūną bei česnako skilteles nulupame, supjaustome ir pakepiname svieste. Tada į šią masę sudedame baravykus, kelias minutes pakaitiname ant mažos ugnies, po to supilame grietinėlę, pagardiname prieskoniais ir dar kiek pakaitiname atviroje keptuvėje, kad dalis skysčio nugaruotų. Paskui grikius užpilame grietinėlės ir baravykų padažu, patiekiame ir skanaujame!
Na čia jau taip sakant ir studentiškai ir karališkai, labai mėgstu grybus. 🙂