Sekmadienis, 22 gruodžio, 2024
Daugiau
    PagrindinisNamaiGrikiai su baravykų padažu

    Grikiai su baravykų padažu

    Reikės:

    – grikių (1 stiklinės);

    – vištienos sultinio (2 stiklinių);

    – šaldytų arba šviežių baravykų (100 gramų);

    –  1 svogūno;

    – 2 skiltelių česnako;

    – 1 šaukšto sviesto;

    –  50 mililitrų grietinėlės;

    –  druskos;

    –  pipirų;

    –  prieskoninių žolelių.

    Gaminimas. Pirmiausia grikius išverdame vištienos sultinyje. Tuomet baravykus atšildome bei juos susmulkiname. Svogūną bei česnako skilteles nulupame, supjaustome ir pakepiname svieste. Tada į šią masę sudedame baravykus, kelias minutes pakaitiname ant mažos ugnies, po to supilame grietinėlę, pagardiname prieskoniais ir dar kiek pakaitiname atviroje keptuvėje, kad dalis skysčio nugaruotų. Paskui grikius užpilame grietinėlės ir baravykų padažu, patiekiame ir skanaujame!

    1 KOMENTARAS

    PARAŠYKITE KOMENTARĄ

    Prašome parašykite savo komentarą
    Prašome parašykite savo vardą

    SAVAITĖS SKAITOMIAUSI

    spot_img

    SAVAITĖS CITATA

    Šventasis Raštas, Naujasis Testamentas, Jn 8, 1–11

    „Kas iš jūsų be nuodėmės, tegu pirmas sviedžia į ją akmenį“. Laimos Grigaitytės nuotrauka.

    RENGINIAI

    spot_img
    spot_img
    spot_img