- lavašo lakštai: 10
- kiaulienos faršas: 500 gramų
- fermentinis sūris: 300 gramų
- plėšomos sūrio lazdelės: 2
- kiaušiniai: 1
- miltai: 3 valgomųjų šaukštų
- pienas: 1 stiklinės
- mėsos prieskoniai
- druska
- Iš pradžių į faršą įtarkuokite sūrį bei įpjaustykite sūrio lazdeles. Supilkite vandenį. Vandens kiekį galite reguliuoti pagal faršo skystumą, paruošto įdaro masė privalo būti lengvai tepama. Taip pat įmaišykite prieskonius bei druską.
- Lavašo lakštus galite naudoti apvalius, tokiu atveju forma bus kaip tikrųjų čeburekų, bet galima apvalų lavašą perpjauti perpus, gausis kiek mažesni, trikampio formos čeburekai. Skoniui tai įtakos visiškai neturi, bet mažesnius iškepti yra tiesiog lengviau.
- Tuomet atskirame inde sumaišykite miltus su pienu bei kiaušiniu.
- Tada ant pusės lavašo plonai paskirstykite įdarą bei užlenkite. Pamirkykite pieno plakinyje.
- Galiausiai kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi maždaug po 5 minutes iš abiejų pusių. Lavašas turi lengvai paruduoti. Patiekite ir skanaukite!