Salotoms:
vištienos filė: 400 gramų;
virti kiaušiniai: 4;
agurkai: 250 gramų;
kepintos saulėgrąžos: 50 gramų;
svogūnų laiškai: 1 saujos;
švieži krapai: 1 saujos;
druska: pagal skonį.
Padažui:
majonezas: 200 gramų (arba natūralus „graikiškas“ jogurtas);
grūdėtosios garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių;
pipirai: pagal skonį.
Pirmiausia išverdame vištieną pasūdytame vandenyje (nuo vandens užvirimo verdame maždaug 15-20 minučių), atvėsiname bei supjaustome kubeliais arba juostelėmis.
Tuomet supjaustome išvirtus kiaušinius, juostelėmis agurkus, svogūnų laiškus ir susmulkiname krapus.
Po to viską sudedame į dubenį, suberiame saulėgrąžas, įberiame pagal savo skonį druskos.
Padažas. Sumaišome majonezą (arba natūralų jogurtą), garstyčias ir maltus pipirus bei užpilame ant salotų, viską gerai išmaišome. Patiekiame ir skanaujame!