Šeštadienis, 21 gruodžio, 2024
Daugiau
    PagrindinisNamaiDžiovintų baravykų padažas su grietinėle

    Džiovintų baravykų padažas su grietinėle

    Toks džiovintų grybų padažas iš baravykų labai tinka prie visų mėsos kepsnių. Net ir tas pats paprasčiausias, kartais jau atrodo pabodęs karbonadas atgyja visiškai naujomis ir kitokiomis, dar neragautomis

    Reikės:

    1 saujos džiovintų baravykų;

    1 didelio svogūno;

    žiupsnio druskos;

    žiupsnelio pipirų;

    1 arbatinio šaukštelio padažų prieskonių;

    30 gramų sviesto;

    ryšulėlio krapų;

    200 mililitrų grietinėlės.

    Gaminimas. Pirmiausiai džiovintus baravykus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti maždaug porą valandų. Paskui ištirpinkite sviestą. Svogūną nulupkite bei supjaustykite smulkiais kubeliais. Į sviestą berkite svogūną ir pakepinkite, kol šis suminkštėja. Suberkite grybus ir pakepinkite maždaug 5 minutes. Po to pilkite grietinėlę, berkite druską, pipirus ir padažų prieskonius. Pakaitinkite maždaug 10 minučių, kol padažas pradeda tirštėti. Suberkite susmulkintus krapus ir viskas, mūsų padažas paruoštas!

    PARAŠYKITE KOMENTARĄ

    Prašome parašykite savo komentarą
    Prašome parašykite savo vardą

    SAVAITĖS SKAITOMIAUSI

    spot_img

    SAVAITĖS CITATA

    Šventasis Raštas, Naujasis Testamentas, Jn 8, 1–11

    „Kas iš jūsų be nuodėmės, tegu pirmas sviedžia į ją akmenį“. Laimos Grigaitytės nuotrauka.

    RENGINIAI

    spot_img
    spot_img
    spot_img