Toks džiovintų grybų padažas iš baravykų labai tinka prie visų mėsos kepsnių. Net ir tas pats paprasčiausias, kartais jau atrodo pabodęs karbonadas atgyja visiškai naujomis ir kitokiomis, dar neragautomis
Reikės:
1 saujos džiovintų baravykų;
1 didelio svogūno;
žiupsnio druskos;
žiupsnelio pipirų;
1 arbatinio šaukštelio padažų prieskonių;
30 gramų sviesto;
ryšulėlio krapų;
200 mililitrų grietinėlės.
Gaminimas. Pirmiausiai džiovintus baravykus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti maždaug porą valandų. Paskui ištirpinkite sviestą. Svogūną nulupkite bei supjaustykite smulkiais kubeliais. Į sviestą berkite svogūną ir pakepinkite, kol šis suminkštėja. Suberkite grybus ir pakepinkite maždaug 5 minutes. Po to pilkite grietinėlę, berkite druską, pipirus ir padažų prieskonius. Pakaitinkite maždaug 10 minučių, kol padažas pradeda tirštėti. Suberkite susmulkintus krapus ir viskas, mūsų padažas paruoštas!