Šeštadienis, 21 gruodžio, 2024
Daugiau
    PagrindinisNaujienosAlgio firminė silkė

    Algio firminė silkė

     

    Buvęs policininkas Algis Jaškauskas tarp savo artimų bičiulių yra žinomas ir kaip „Algio firminės silkės“ gamintojas. Nors šiaip vyras tikina nelaikantis savęs geru kulinaru, tačiau dėl minėto silkės patiekalo nesikuklina – draugai tikrai visada primena apie ją, kai tik organizuojamas koks nors vakarėlis. Net ir vykdamas į linksmybes už kelių šimtų kilometrų, marijampolietis raginamas atsivežti „tos firminės silkės“.

    „Mūsų savaitės“ skaitytojams buvęs policininkas mielai padovanojo „Algio firminės silkės“ receptą ir pridūrė, kad tai labai skanu ir paprasta.

    Reikia silkės ir, anot Algio, kaimiškų gėrybių: namuose marinuotų grybų, morkų, svogūnų, obuolių ir moliūgo. Visko – pačių numatytą kiekį. Pasiruošus silkę gabalėliais, reikia keptuvėje, į kurią įpilta aliejaus, pirmiausia pakepinti griežinėliais pjaustytų morkų, netrukus pripjaustyti svogūnų, obuolių, galiausiai – moliūgo. Įdėti marinuotų grybų, o po kelių minučių – pomidorų padažo. Viską gerai išmaišyti ir porą minučių dar patroškinti. Kai šis padažas atvės, užpilti jį ant silkės. Ir – skanaus!

    Anot Algio, labai gero skonio padažas gali būti valgomas net ir be silkės – tik kaip mišrainė ar garnyras.

    Tikrai paprasta ir visai nebrangu, jeigu šį patiekalą gamins savo darže daržovių užsiauginusi ir miške grybų prisirinkusi šeimininkė (ar šeimininkas).

    Vida KARALIŪNAITĖ

    PARAŠYKITE KOMENTARĄ

    Prašome parašykite savo komentarą
    Prašome parašykite savo vardą

    SAVAITĖS SKAITOMIAUSI

    spot_img

    SAVAITĖS CITATA

    Šventasis Raštas, Naujasis Testamentas, Jn 8, 1–11

    „Kas iš jūsų be nuodėmės, tegu pirmas sviedžia į ją akmenį“. Laimos Grigaitytės nuotrauka.

    RENGINIAI

    spot_img
    spot_img
    spot_img