Sekmadienis, 22 gruodžio, 2024
Daugiau
    PagrindinisNaujienosObuolių pyragas (štrudelis)

    Obuolių pyragas (štrudelis)

     

                Marijampolietė Stefanija Navickienė rudenį siūlo pasitikti su ypatingu obuolių pyragu.

                Tešlai reikės:

                250 g kepinių margarino arba sviesto;

                8 didelių šaukštų (ir daugiau) miltų;

                250 g grietinės;

                1 kg obuolių;

                1 kiaušinio;

                cinamono;

                1- 2 šaukštų cukraus.

           Paruošimas: margariną arba sviestą sutarkuokite (stambiai burokine tarka), dėkite miltus, grietinę ir minkykite tešlą (miltų dėkite tiek, kad tešla neliptų prie rankų). Tešlą padalinkite pusiau, dėkite pusvalandžiui į šaldymo kamerą.

          Obuolius supjaustykite skiltelėmis, apibarstykite cinamonu ir cukrumi. Vieną pusę tešlos iškočiokite, tieskite į kepimo indą (iškočiota tešla turi būti šiek tiek didesnė nei kepimo indas), tada sudėkite paruoštus obuolius. Kočiokite kitą pusę tešlos ir užklokite ja obuolius. Kraštus užlankstykite (panašiai kaip darant koldūnus arba kibinus). Pyragą subadykite šakute ir aptepkite kiaušinio plakiniu. Apibarstykite cukrumi ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Iškeptą pyragą patiekite su ledais. SKANAUS!

    Stefanija NAVICKIENĖ

    Autorės nuotraukos.

    PARAŠYKITE KOMENTARĄ

    Prašome parašykite savo komentarą
    Prašome parašykite savo vardą

    SAVAITĖS SKAITOMIAUSI

    spot_img

    SAVAITĖS CITATA

    Šventasis Raštas, Naujasis Testamentas, Jn 8, 1–11

    „Kas iš jūsų be nuodėmės, tegu pirmas sviedžia į ją akmenį“. Laimos Grigaitytės nuotrauka.

    RENGINIAI

    spot_img
    spot_img
    spot_img