Pagrindinis > Naujienos > Protmūšį Marijampolėje laimėjo komanda „Sim“

Protmūšį Marijampolėje laimėjo komanda „Sim“

Spalio 23 dienos pavakarę Marijampolės Petro Kriaučiūno vardo viešosios bibliotekos didžiojoje salėje rinkosi vietiniai protmūšio aistruoliai. Iš šešių Lietuvos miestų, kuriuose vyks toks renginys, Marijampolė buvo pirma, po jos seks Ukmergė, Mažeikiai, Šilalė, Vilnius ir Molėtai. Tiesa, Marijampolėje dalyvių nebuvo daug, nors, atrodytų, reklamos apie šį renginį socialiniuose tinkluose bei bibliotekos internetinėje svetainėje tikrai pakako.

 Kažkodėl nesudomina mūsų jaunuomenės, o ypač moksleivijos renginiai, kuriuose reikia pademonstruoti aukštesnį nei vidutinis intelektą. Jeigu įvyktų renginys, kurio metu būtų mokoma, kaip nedirbant sunkiai ir daug „užsikalti“ daug europinių pinigų, manyčiau, tuomet bibliotekos didžioji salė nebetalpintų visų norinčių į ją patekti. Čia tarp kitko…

Taigi, kaip minėjau, P.Kriaučiūno  vardo bibliotekoje Pasaulinei medijų ir informacinio raštingumo savaitei skirtame renginyje dalyvavo keturios protmūšininkų komandos, pasivadinusios „SIM“, „M.A.M.A.“, „Būtum pavėlavę“ ir Mirksiai“, sudarytos daugumoje iš merginų bei moterų, vyriškų veidų komandose, deja, tesimatė tik du… Protmūšį vedė ir klausimus komandoms pateikė žinomas humoristas, renginių vedėjas, televizijos laidų vedėjas kilęs iš Šakių Paulius Ambrazevičius.

„Šiandienos žmogui, gyvenančiam informacinių technologijų pasaulyje, labai svarbu turėti informacinį raštingumą, atskirti, kurios naujienos yra tikros, o kurios ne. Taip pat svarbu mokėti elgtis internete elgtis saugiai, kadangi šis nuostabus žmonijos išradimas suteikia labai daug galimybių, bet visuomet atsiranda ir piktavalių, naudojančių tas galimybes blogiui, tad privalu gebėti neužkibti ant jų meškerės.

Protmūšius rengiu jau trylikti metai, manau, jog įdirbis yra pakankamas, kad galima būtų daryti kai kuriuos apibendrinimus. Šio protmūšio metu pateiktuose mano sugalvotuose klausimuose būtent apie tai ir kalbama“, – pastebėjo Marijampolei komplimentų pažėręs zanavykas Paulius.

Protmūšį Marijampolėje, susumavus keturių raundų rezultatus, laimėjo komanda, pasivadinusi „SIM“, antroji vieta atiteko „M.A.M.A.“, o trečioji „Būtum pavėlavę“ komandoms. Jos organizatorių apdovanotos vertingais prizais.

Renginio organizatoriais bei rėmėjais šį kartą įvardinti Apskričių viešųjų bibliotekų asociacija, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija, Lietuvos kolegijų bibliotekų asociacija, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija bei LRT.

Autoriaus nuotraukose protmūšio Marijampolės Petro Kriaučiūno viešojoje bibliotekoje akimirkos.

Paulius Ambrazevičius
lightbox gallery phpby VisualLightBox.com v6.1

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE