Pagrindinis > Regione > Kultūra > Po remonto atidarytas Marijampolės dramos teatras

Po remonto atidarytas Marijampolės dramos teatras

Po rekonstrukcijos duris atvėrė Marijampolės dramos teatras. Esminis atidarymo akcentas buvo režisieriaus Arvydo Lebeliūno režisuotas spektaklis „Įeina laisvas žmogus“.

Šiuo spektakliu pažymėtas ne tik teatro sugrįžimas į kultūrinį regiono gyvenimą, bet ir naujo etapo teatro istorijoje pradžia. Tikimasi, jog po rekonstrukcijos teatras taps kultūrinės veiklos centru Sūduvos sostinėje Marijampolėje. Teatro pastatas pastatytas 1942 metais dar siaučiant karo audroms, žengia į naują savo gyvavimo etapą atnaujinta infrastruktūra, modernizuotomis patalpomis ir naujomis galimybėmis kūrybai. Taigi, teatro bendruomenė grįžta į savo namus pasiruošusi džiuginti žiūrovus spektaklių premjeromis.

Beje, teatras atsinaujino ne tik iš vidaus, bet ir išorės, mat  teatro pastatas buvo prastos būklės, jo sienos aptriušusios, šildymo sistema pasenusi ir neefektyvi.

Remonto eigoje pakeista elektros instaliacija, vandentiekio ir šildymo sistemos, sumontuoti nauji ventiliacijos įrenginiai padėsiantys taupyti  elektros bei šilumos energijos sąnaudas. Taip pat buvo sutvarkytas pastato stogas, apšiltinti pamatai, įrengtas keltuvas žmonėms su negalia bei atnaujintos visos vidaus erdvės. Šie pokyčiai pagerino teatro funkcionalumą ir padarė jį patrauklų tiek žiūrovui, tiek žmonėms jame dirbantiems. Teatro rekonstrukcija kainavo 2,8 mln. eurų, iš kurių 1,6 mln. skyrė savivaldybė. Tai gerokai daugiau nei buvo planuota, tačiau tikima, jog ši investicija regiono kultūrinį gyvenimą kilstels į aukštesnį lygmenį.

Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda pasidžiaugė šiuo įvykiu ir pažymėjo teatro svarbą regiono kultūriniam gyvenimui. „Šis teatras yra ne tik mūsų savivaldybės kultūros židinys, bet ir mūsų dvasios dalis. Čia gimsta menas, čia susitinkame su kūryba ir vertybėmis. Linkiu, kad šios erdvės visada būtų pilnos džiaugsmo ir kūrybinių ieškojimų. Esu įsitikinęs, kad atnaujintas teatras taps vieta, kurioje kursime dar turtingesnį kultūrinį gyvenimą“- pastebėjo meras.

Atidaryme taip pat dalyvavo Vilkaviškio vyskupijos vyskupas Rimantas Norvila, kiti savivaldybės vadovai, tarybos nariai, svečiai bei teatro bendruomenė.

Nuotraukose – atjaunėjęs Marijampolės dramos teatras ir scenos iš pirmojo po rekonstrukcijos spektaklio „Įeina laisvas žmogus“.

lightbox gallery phpby VisualLightBox.com v6.1

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE