Pagrindinis > Toli - arti > Kelionės > 17 patarimų keliaujantiems automobiliu, kurių nevalia pamiršti

17 patarimų keliaujantiems automobiliu, kurių nevalia pamiršti

Nepaisant to, koks bebūtų metų laikas, pastaruoju metu vis daugiau žmonių nusprendžia atostogoms pasirinkti keliones automobiliu. Net ir kylant degalų kainoms, daugeliui žmonių kelionė automobiliu yra ekonomiškiausias būdas planuoti atostogas, ypač jei keliaujate su didele šeima. Todėl pateikiame jums daugybę patarimų, kurie padės suorganizuoti sėkmingą kelionę.

1. Suplanuokite kelionės maršrutą

Kelionė automobiliu – tai nuostabus nuotykis, tačiau turėdami aiškų kelionės maršrutą užtikrinsite, kad nepervargsite nuo vairavimo. Naudodamiesi „Google“ žemėlapiais, gerokai prieš išvykdami išnagrinėkite savo būsimą kelionę ir būtinai atsisiųskite maršrutą, kad galėtumėte jį naudoti neprisijungę prie interneto tose vietovėse, kur telefono ryšys gali būti ribotas.

2. Dažniau sustokite pakeliui

Net jei jūsų kelionė trunka tik kelias valandas, vis tiek malonu retkarčiais išlipti ir ištiesti kojas. Paieškokite pakeliui esančių poilsio stotelių, įdomių lankytinų vietų ir kitų užsiėmimų, galinčių padėti jums išvengti vairavimo monotonijos.

3. Prieš išvykdami patikrinkite savo automobilį pas mechaniką

Prieš leisdamiesi į kelią įsitikinkite, kad jūsų automobilis yra tinkamos techninės būklės. Patikrinkite variklio alyvą, padangas ir žibintus bei įsitikinkite, kad viskas tinkamai veikia. Surasti patikimą autoservisą galite pasinaudoję carone.lt mobiliąja programėle, todėl automobilio techninės dalies patikra neturėtų sukelti jokių rūpesčių.

4. Kruopščiai išvalykite savo automobilį

Niekas nenori keliauti purvinu automobiliu. Nuvežkite savo automobilį į plovyklą arba šiuos darbus atlikite patys – išsiurbkite visus paviršius, pašalinkite visas šiukšles ir išvalykite automobilio saloną.

5. Pasirūpinkite užkandžiais

Žinoma, jūsų maršrute bus daug degalinių, tačiau jose ne visuomet galėsite rasti skaniausių ar sveikiausių užkandžių. Kelionei puikiai tinka tokie užkandžiai kaip riešutų sviestas, krekeriai, vytinta jautiena ir užkandžių rinkiniai.

6. Suformuokite smagius grojaraščius

Jei jūsų laukia ilga kelionė, labai svarbu pasirūpinti priemonėmis, kurios padėtų išvengti nuobodulio. Į savo išmanųjį telefoną įkelkite mėgstamą muziką ir pasirūpinkite, kad jame būtų daug nuotaikingų melodijų, kurios padės neužmigti vėlyvuoju paros metu.

7. Naudokitės žemėlapių programėle, kad išvengtumėte eismo spūsčių

Eismo spūstis ir autoįvykius kelionės metu gali būti sunku numatyti. Tokiais atvejais labai praverčia tokios programėlės kaip „Waze“ ir „Google Maps“. Šios programėlės, naudodamos vartotojų pranešimus, gali pranešti apie artėjančius eismo sulėtėjimus, avarijas ir net ant kelio besimėtančius pašalinius objektus, kad kelionė būtų daug saugesnė.

8. Automobilyje turėkite būtiniausių kelionės reikmenų rinkinį

Kai keliaujate, svarbu pasirūpinti, kad automobilyje būtų būtiniausių daiktų. Būkite tikri, kad bagažinėje turite laidų, pirmosios pagalbos rinkinį ir porą papildomų geriamojo vandens butelių tam atvejui, jei kelionėje tektų susidurti su nenumatytais sunkumais. Taip pat gali praversti atsarginiai telefono akumuliatoriai ir įrankiai padangoms keisti ar greitam remontui atlikti.

9. Pasiimkite kelioninį šaldytuvą, kad gėrimai ir užkandžiai išliktų šalti

Net jei tai tik mažytis kelioninis šaldytuvas, kelionės metu nėra nieko geriau kaip turėti atgaivinančių gėrimų ir šviežio maisto. Kelioninį šaldytuvą galite laikyti ant galinės sėdynės arba bagažinėje, kad sustoję galėtumėte atsigaivinti ir užkąsti.

10. Planuokite pertraukėles kas kelias valandas

Kad ir kaip stipriai galite norėti į galutinį kelionės tašką nukakti kuo greičiau, labai svarbu bent kas kelias valandas daryti pertraukėles. Iš anksto suplanuokite kelias sustojimo stoteles degalinėse arba poilsio aikštelėse ir kelias minutes pasivaikščiokite, kad įgautumėte energijos likusiai kelionės daliai.

11. Planuokite išvykimo ir atvykimo laiką atsižvelgiant į piko metą

Jei keliaujate į miestą, labai svarbu žinoti, kada eismas yra pats intensyviausias. Stenkitės planuoti išvykimo ir atvykimo laiką ne piko valandomis, net jei tai reiškia, kad išvyksite šiek tiek anksčiau (arba atvyksite šiek tiek vėliau), nei planavote. Tai padės sutaupyti daugiau laiko ir mažiau jus išvargins.

12. Pagalvokite apie keliavimą vaizdingais maršrutais

Daugelyje šalių gausu nuostabių vaizdingų maršrutų. Ieškokite vaizdingų aplinkkelių savo maršrute ir pagalvokite apie galimybę juos įtraukti į savo kelionę, kad pasigrožėtumėte gamtos grožiu prieš pasiekdami galutinį kelionės tikslą.

13. Pasikeiskite vairavimo pareigomis su kitais keliautojais

Jei keliaujate kartu su kitais žmonėmis, turinčiais vairuotojo pažymėjimus, įsitikinkite, kad vairavimo laiką pasiskirstote kaip įmanoma optimaliau. Vairuoti labai pavargus gali būti ypač pavojinga, todėl kelionė bus kur kas malonesnė, jei vairavimo krūviu dalysitės po lygiai.

14. Neimkite pernelyg daug daiktų

Automobilyje yra ribota erdvė, o turint omenyje visus reikmenis, kurių jums prireiks, pasiimti pernelyg daug daiktų tikrai neverta. Jei pastebėjote, kad daiktų turite per daug, pagalvokite, ko galėtumėte atsisakyti arba išsinuomoti didesnę transporto priemonę, kad joje tilptų viskas, ko jums gali prireikti.

15. Sumontuokite automobilinę kamerą

Automobilinė kamera, kurią sumontuotumėte ant priekinio stiklo yra nuostabus būdas iš savo kelionės automobiliu parsivežti neįkainojamų kadrų. Grįžę iš kelionės galėsite peržiūrėti filmuotą medžiagą ir pamatyti lankytinas vietas visiškai kitomis akimis.

16. Nepersistenkite

Kad ir kaip viliojančiai skamba vairuoti dešimt ir daugiau valandų per dieną, tai taip pat yra „efektyviausias“ būdas greitai perdegti. Laikykitės iš anksto nustatyto vairavimo grafiko, pvz., ne daugiau kaip 6-8 valandų per dieną, ir kartu pasirūpinkite, kad pakeliui bent keletą kartų sustojate pailsėti.

17. Kelionės metu užsiimkite smagiomis pramogomis

Kartais ilgos kelionės tampa labai nuobodžios, todėl nėra nieko geriau už kelioninius žaidimus, kurie praskaidrina nuotaiką ir suteikia daug juoko. Jei nekyla jokių idėjų, visuomet galite pasinaudoti rekomendacijomis, kurias nesunku surasti internete.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE