Sekmadienis, 22 gruodžio, 2024
Daugiau
    PagrindinisNamaiSkanu, sveika ir nekaloringa: 5 salotų receptai

    Skanu, sveika ir nekaloringa: 5 salotų receptai

    Pasiruošimas šiltajam sezonui dažniausiai apima ne tik garderobo atnaujinimą, bet taip pat ir tam tikrus mitybos pokyčius. Jei norite džiaugtis lieknesnėmis kūno linijomis ir pagerinti savo bendrą savijautą, į mitybos racioną įtraukite daugiau daržovių. Siūlome išbandyti 5 sveikų ir nekaloringų salotų receptus: tikimės, kad jie jums patiks.

    Agurkų ir ridikėlių salotos su grūdėta varške

    Jums reikės:

    – 200 g grūdėtos varškės

    – 1 ilgavaisio agurko

    – 4 ridikėlių

    – 1 česnako skiltelės

    – Svogūnų laiškų

    – Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

    Kaip gaminti?

    Susmulkinkite agurką, ridikėlius ir svogūnų laiškus.

    Įdėkite grūdėtos varškės, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais, įspauskite česnako ir išmaišykite.

    Galite papuošti žalumynais.

    Avinžirnių salotos su smidrais

    Jums reikės:

    – 200 g smidrų

    – 150 g garuose virtų avinžirnių

    – 8 ridikėlių

    – 100 g raudongūžio kopūsto

    – Saujelės alyvuogių be kauliukų

    – 1 nedidelio svogūno

    – 3 valg. š. citrinos sulčių

    – 3 valg. š. alyvuogių aliejaus

    – Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

    Kaip gaminti?

    Nuplaukite smidrus ir nupjaukite kietus galus. Susmulkinkite.

    Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite smidrus. Pagardinkite druska ir pipirais.

    Susmulkinkite kopūstą, ridikėlius ir svogūną. Alyvuoges perpjaukite per pusę.

    Paruoštus ingredientus suberkite į dubenį, suberkite avižirnius. Įpilkite citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus, išmaišykite.

    Burokėlių salotos su avokadu

    Jums reikės:

    – 2 orkaitėje keptų burokėlių

    – 1 avokado

    – 150 g graikiško jogurto

    – 2 arb. š. garstyčių

    – 50 g fetos sūrio

    – Saujos gražgarsčių

    – Saujelės smulkintų graikinių riešutų

    – Žiupsnelio sezamo sėklų

    – Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

    Kaip gaminti?

    Šios burokėlių salotos yra lengvai paruošiamos ir labai skanios. Pirmiausia į lėkštes įberkite gražgarsčių, sudėkite smulkintus burokėlius, avokadą ir fetos sūrį. Pagardinkite druska ir pipirais.

    Graikišką jogurtą sumaišykite su garstyčiomis ir apšlakstykite salotas. Papuoškite smulkintais graikiniais riešutais ir sezamo sėklomis.

    Žaliosios salotos su kietuoju sūriu

    Jums reikės:

    – Romaninių salotų (1 gūžės)

    – 70 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio

    – 1 rausvojo svogūno

    – 3 valg. š. alyvuogių aliejaus

    – 1 valg. š. citrinos sulčių

    – Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

    Kaip gaminti?

    Supjaustykite romanines salotas ir svogūną. Suberkite į dubenį.

    Suberkite tarkuotą kietąjį sūrį.

    Sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, druską ir pipirus.

    Paruoštą padažą sumaišykite su salotomis ir patiekite.

    Agurkų ir kopūstų salotos

    Jums reikės:

    – 500 g baltagūžių kopūstų

    – 2 trumpavaisių agurkų

    – 200 g konservuotų kukurūzų

    – Saujelės svogūnų laiškų

    – Krapų (pagal skonį)

    – 6 valg. š. alyvuogių aliejaus

    – 4 valg. š. obuolių sidro acto

    – Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

    Kaip gaminti?

    Paruoškite padažą: sumaišykite alyvuogių aliejų ir obuolių actą, įberkite druskos ir pipirų.

    Susmulkinkite kopūstą, agurkus, svogūnų laiškus ir krapus. Suberkite konservuotus kukurūzus.

    Supilkite paruoštą padažą ir gerai išmaišykite.

    Skanaus!

    PARAŠYKITE KOMENTARĄ

    Prašome parašykite savo komentarą
    Prašome parašykite savo vardą

    SAVAITĖS SKAITOMIAUSI

    spot_img

    SAVAITĖS CITATA

    Šventasis Raštas, Naujasis Testamentas, Jn 8, 1–11

    „Kas iš jūsų be nuodėmės, tegu pirmas sviedžia į ją akmenį“. Laimos Grigaitytės nuotrauka.

    RENGINIAI

    spot_img
    spot_img
    spot_img