Ingredientai
Kiaulienos karkai:
– kiaulienos karka (1,5 kilogramo);
– 2 svogūnai;
– 1 česnakas;
– 5–6 lauro lapai;
– nemalti juodieji pipirai (1 valgomasis šaukštas);
– nemaltas kardamonas (1 arbatinis šaukštelis);
– citrininio čiobrelio šakelės (pagal skonį);
– druska.
Glazūrai:
– kečupas (8 valgomųjų šaukštų);
– skystas medus (7 valgomųjų šaukštų);
– viskis (6 valgomųjų šaukštų);
– rudas cukrus (2 arbatinių šaukštelių);
– druska (2 arbatinių šaukštelių).
Taip pat:
– 1 citrinos;
– čiobrelio šakelės.
Recepto paruošimas. Pirmiausia karkos odą įpjaukite skersai kas 2 centimetrus. Tada į greitpuodį dėkite karką ir visus karkai likusius nurodytus ingredientus. Užpilkite vandeniu ir virkite 60 minučių.
Glazūrai nurodytus ingredientus dėkite į prikaistuvį ir virkite ant vidutinės kaitros maždaug 10 minučių.
Į skardą pilkite dvi stiklines vandens, dėkite stambiai pjaustytus citrinos griežinėlius ir čiobrelio šakeles.
Išvirusią karką dėkite ant grotelių, statykite į skardą su vandeniu, aptepkite glazūra ir kepkite 20 minučių. Tuomet apverskite, aptepkite glazūra ir kepkite dar 20 minučių. Apverskite dar vieną kartą, aptepkite glazūra, užstatykite grilio rėžimą ir kepkite tol, kol gražiai apskrunda, maždaug 5-10 minučių.
Patiekite su savo mėgstamu garnyru.