Ingredientai (1 l talpos stiklainiui):
– agurkai
– svogūnai: 8 griežinėlių
– morkos: 8 griežinėlių
– česnakas: 2 skiltelių
– krapai: 2 žiedynų
– petražolės: 1 šakelės
– kalendros grūdeliai: 15
– kvapieji pipirai: 5
– juodieji pipirai: 5
– cukrus: 4 valgomųjų šaukštų su kaupu
– druska: 2 arbatinių šaukštelių su kaupeliu
– 9% actas: 100 mililitrų
Paruošimas
Į švariai išplautus stiklainius sudėkite morkas, svogūnus, česnakus supjaustytus plokštelėmis, krapus, petražoles, kalendrą, pipirus, tuomet dėkite agurkus ( švariai nuplautus ir nupjaustytais galiukais). Po to berkite cukrų, druską ir pilkite actą.
Užvirinkite vandenį bei juo užpilkite agurkus iki pat viršaus, pridenkite dangteliais, statykite į puodą (puodo apačioje įtieskite rankšluostėlį), pripilkite puodą šilto vandens, kad apsemtų nors du trečdalius stiklainių ir statykite kaitinti.
Kaitinkite nuo vandens užvirimo puode maždaug 10 minučių, paskui stiklainius iškelkite, užsukite dangtelius, apverskite ir šiltai apklokite iki visiško atvėsimo. Skanaus!