Sekmadienis, 22 gruodžio, 2024
Daugiau
    PagrindinisNamaiBulgariškai marinuoti agurkai su svogūnais ir morkomis

    Bulgariškai marinuoti agurkai su svogūnais ir morkomis

    Ingredientai (1 l talpos stiklainiui):

    – agurkai

    – svogūnai: 8 griežinėlių

    – morkos: 8 griežinėlių

    – česnakas: 2 skiltelių

    – krapai: 2 žiedynų

    – petražolės: 1 šakelės

    – kalendros grūdeliai: 15

    – kvapieji pipirai: 5

    – juodieji pipirai: 5

    – cukrus: 4 valgomųjų šaukštų su kaupu

    – druska: 2 arbatinių šaukštelių su kaupeliu

    – 9% actas: 100 mililitrų

    Paruošimas

    Į švariai išplautus stiklainius sudėkite morkas, svogūnus, česnakus supjaustytus plokštelėmis, krapus, petražoles, kalendrą, pipirus, tuomet dėkite agurkus ( švariai nuplautus ir nupjaustytais galiukais). Po to berkite cukrų, druską ir pilkite actą.

    Užvirinkite vandenį bei juo užpilkite agurkus iki pat viršaus, pridenkite dangteliais, statykite į puodą (puodo apačioje įtieskite rankšluostėlį), pripilkite puodą šilto vandens, kad apsemtų nors du trečdalius stiklainių ir statykite kaitinti.

    Kaitinkite nuo vandens užvirimo puode maždaug 10 minučių, paskui stiklainius iškelkite, užsukite dangtelius, apverskite ir šiltai apklokite iki visiško atvėsimo. Skanaus!

    PARAŠYKITE KOMENTARĄ

    Prašome parašykite savo komentarą
    Prašome parašykite savo vardą

    SAVAITĖS SKAITOMIAUSI

    spot_img

    SAVAITĖS CITATA

    Šventasis Raštas, Naujasis Testamentas, Jn 8, 1–11

    „Kas iš jūsų be nuodėmės, tegu pirmas sviedžia į ją akmenį“. Laimos Grigaitytės nuotrauka.

    RENGINIAI

    spot_img
    spot_img
    spot_img