Antradienis, 8 balandžio, 2025
PagrindinisNamaiBulgariškai marinuoti agurkai su svogūnais ir morkomis

Bulgariškai marinuoti agurkai su svogūnais ir morkomis

Ingredientai (1 l talpos stiklainiui):

– agurkai

– svogūnai: 8 griežinėlių

– morkos: 8 griežinėlių

– česnakas: 2 skiltelių

– krapai: 2 žiedynų

– petražolės: 1 šakelės

– kalendros grūdeliai: 15

– kvapieji pipirai: 5

– juodieji pipirai: 5

– cukrus: 4 valgomųjų šaukštų su kaupu

– druska: 2 arbatinių šaukštelių su kaupeliu

– 9% actas: 100 mililitrų

Paruošimas

Į švariai išplautus stiklainius sudėkite morkas, svogūnus, česnakus supjaustytus plokštelėmis, krapus, petražoles, kalendrą, pipirus, tuomet dėkite agurkus ( švariai nuplautus ir nupjaustytais galiukais). Po to berkite cukrų, druską ir pilkite actą.

Užvirinkite vandenį bei juo užpilkite agurkus iki pat viršaus, pridenkite dangteliais, statykite į puodą (puodo apačioje įtieskite rankšluostėlį), pripilkite puodą šilto vandens, kad apsemtų nors du trečdalius stiklainių ir statykite kaitinti.

Kaitinkite nuo vandens užvirimo puode maždaug 10 minučių, paskui stiklainius iškelkite, užsukite dangtelius, apverskite ir šiltai apklokite iki visiško atvėsimo. Skanaus!

PARAŠYKITE KOMENTARĄ

Prašome parašykite savo komentarą
Prašome parašykite savo vardą

SAVAITĖS SKAITOMIAUSI

spot_img

SAVAITĖS CITATA

Karlas Gustavas Jungas

„Kelias yra mumyse, jo nenurodo dievai, mokymai, įstatymai. Mumyse yra kelias, tiesa ir gyvenimas.“ Laimos Grigaitytės nuotrauka.

RENGINIAI

spot_img
spot_img
spot_img