Reikės:
Biskvitui:
6 kiaušinių;
trijų ketvirtadalių stiklinės (1 stiklinė – 200 mililitrų) cukraus;
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;
ketvirtadalio arbatinio šaukštelio druskos;
1,25 stiklinės miltų;
ketvirtadalio stiklinės tirpinto sviesto.
Kremui:
400 gramų baltojo šokolado;
450 gramų plakamosios grietinėlės;
9 gramų želatinos;
~500 gramų braškių.
Gaminimas:
Biskvito kepimas. Įstatykite dubenį į vandens garų vonelę ir jame plakite kiaušinius su cukrumi maždaug 10 minučių, kol gausite tirštą šviesiai geltoną masę. Persijokite miltus, sumaišykite juos su druska bei vaniliniu cukrumi. Berkite į kiaušinių masę bei labai atsargiai išmaišykite, kad masė nesukristų.
Į ištirpintą ir atvėsintą sviestą įmaišykite kelis šaukštus tešlos, gerai išmaišykite bei pilkite viską į tešlą, vėl atsargiai išmaišykite. Jeigu sviestą iškart piltumėte į tešlą, ji sukristų nuo sviesto sunkumo. O kai pilsite jį jau išmaišytą su trupučiu tešlos, ji liks puri.
Kepimo formą nuimamais kraštais išklokite kepimo popieriumi (dugną). Pilkite tešlą bei kepkite iki 165 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25–30 minučių (patikrinkite mediniu iešmeliu, ar biskvitas jau yra iškepęs). Biskvitą perpjaukite į 2 lakštus bei apipjaukite kraštus maždaug 1 centimetru, nupjaukite nuo viršaus susidariusią plutelę.
Kremo gaminimas. Želatiną užpilkite 30 mililitrų šalto vandens bei pastatykite brinkti. Šokoladą ištirpinkite ant vandens garų vonelės. Pakaitinkite iki karštumo 100 mililitrų grietinėlės, supilkite į ją išbrinkusią želatiną ir maišykite, kol ištirps (jeigu lieka grūdelių, perkoškite per sietelį).
Tada supilkite karštą grietinėlę su želatina į šokoladą. Atvėsinkite iki kambario temperatūros. Likusią grietinėlę išplakite iki standumo ir per tris kartus atsargiai ją įmaišykite į šokolado masę.
Torto surinkimas. Formą nuimamais kraštais išklokite maistine plėvele (tiek dugną, tiek sieneles, nes skystas kremas gali per apačią išbėgti). Dėkite vieną biskvitą ant dugno. Tarp biskvito ir sienelės turi būti maždaug 1 centimetro tarpas.
Braškes gerai nusausinkite, kad neuždažytų kremo, ir perpjaukite pusiau. Perpjautąja puse į sienelę jas sustatykite į tarpą tarp sienelės bei biskvito. Gerai prispauskite prie sienelės, kad nebūtų tarpo.
Likusias braškes supjaustykite plonomis riekelėmis. Pusę jų išdėliokite ant pirmojo biskvito lakšto. Po to užpilkite pusę kremo. Dėkite ant viršaus antrą lakštą, ant jo likusias braškes ir ant viršaus pilkite likusį kremą.
Tortą stingdykite šaldytuve bent jau 6 valandas.