Sekmadienis, 22 gruodžio, 2024
Daugiau
    PagrindinisNamaiGrikių blynai su baravykais

    Grikių blynai su baravykais

    Reikės:

    2 saujelių džiovintų baravykų;

    0,5 svogūno;

    1 kiaušinio;

    125 mililitrų pieno;

    300 gramų virtų grikių;

    3 valgomųjų šaukštų miltų;

    aliejaus (kepimui);

    kelių šakelių čiobrelio;

    žiupsnio baltųjų pipirų;

    žiupsnio druskos.

    Gaminimas. Džiovintus grybus (geriausia iš vakaro) užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite brinkti.

    Grikius išvirkite.

    Svogūną ir baravykus pasmulkinkite, pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

    Kiaušinį paplakite šakute, sumaišykite su pienu ir grikiais. Sudėkite kepintus grybus, suberkite miltus. Pagardinkite druska, pipirais ir susmulkintais čiobreliais. Gerai išmaišykite.

    Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Skanaus!

    PARAŠYKITE KOMENTARĄ

    Prašome parašykite savo komentarą
    Prašome parašykite savo vardą

    SAVAITĖS SKAITOMIAUSI

    spot_img

    SAVAITĖS CITATA

    Šventasis Raštas, Naujasis Testamentas, Jn 8, 1–11

    „Kas iš jūsų be nuodėmės, tegu pirmas sviedžia į ją akmenį“. Laimos Grigaitytės nuotrauka.

    RENGINIAI

    spot_img
    spot_img
    spot_img