Gaminsime 1,3 kg lašišą. Žuvį, idant tilptų į skardą, perpjaunu pusiau ir žvynuota dalimi paguldau į foliją. Padarau marinatą (geras šaukštas majonezo, citrinpipirių, džiovintų krapų ir Provanso žolelių žiupsnį, pusę arbatinio šaukštelio druskos arba „Vegetos“, išspaudžiu pusę laimo sulčių, nepagailiu smulkinto česnako ir žaismingumui įmetu džiovintų smulkintų svogūno laiškų. Viską gerai išmaišau). Marinatu ištepu žuvį, ant viršaus dar pridedu sviesto gabaliukų, viską suvynioju į foliją ir kepu 180 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį. Tuomet atidengiu foliją ir leidžiu žuvytei 15 min. apskrusti. Viskas. Dideliais gabalais kepta žuvis neišsausėja, o iškepusi lengvai išsiima iš skardos, palikdama ant folijos prilipusius žvynus.
Orkaitėje kepta prieskoniuota lašiša gali būti patiekiama su ryžiais ir gražgarsčių bei džiovintų pomidorų salotomis, lydyto sūrio, pievagrybių ir grietinėlės padažu.