Šeštadienis, 21 gruodžio, 2024
Daugiau
    PagrindinisNamaiGrybų su kopūstais mišrainė žiemai

    Grybų su kopūstais mišrainė žiemai

    Reikės:

    4 kilogramų virtų grybų;

    4 kilogramų kopūstų;

    2 kilogramų morkų;

    2 kilogramų svogūnų;

    1 litro pomidorų padažo;

    1 litro aliejaus;

    4 šaukštų druskos;

    6 lauro lapų;

    šiek tiek juodųjų pipirų.

    Gaminimas:

    1. Pirmiausia kopūstus supjaustome ir patroškiname su nedideliu kiekiu aliejaus.

    2. Morkas sutarkuojame burokinės tarkos pagalba ir pakepame aliejuje.

    3. Tada svogūnus smulkiai supjaustome bei pakepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

    4. Grybus taip pat pakepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

    5. Po to visas daržoves dedame į puodą, pilame pomidorų padažą, sudedame lauro lapus, juoduosius pipirus ir druską.

    6. Viską sumaišome ir kaitiname maždaug 10-12 minučių.

    7. Dar karštą grybų mišrainę sukrečiame į švarius stiklainius, pridengiame (bet neužsukame) švariais dangteliais ir pasterizuojame maždaug 20-23 minutes.

    8. Paskui dangtelius užsukame, o stiklainiukus apverčiame „aukštyn kojomis“ ir paliekame visiškai atvėsti.

    9. Kopūstų su grybais mišrainę laikome vėsiai. Skanaus!

    Ankstesnis straipsnis
    Kitas straipsnis

    PARAŠYKITE KOMENTARĄ

    Prašome parašykite savo komentarą
    Prašome parašykite savo vardą

    SAVAITĖS SKAITOMIAUSI

    spot_img

    SAVAITĖS CITATA

    Šventasis Raštas, Naujasis Testamentas, Jn 8, 1–11

    „Kas iš jūsų be nuodėmės, tegu pirmas sviedžia į ją akmenį“. Laimos Grigaitytės nuotrauka.

    RENGINIAI

    spot_img
    spot_img
    spot_img