Šeštadienis, 21 gruodžio, 2024
Daugiau

    Skanaus!

     

    Varške ir silke įdaryti pomidorai

    Produktai: 5 dideli pomidorai, 250 gramų silkės, 2 indeliai grūdėtos varškės (arba paprastos), 2 šaukštai smulkintų graikinių riešutų, šaukštas smulkintų svogūnų laiškų, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų.

    Pomidorus perpjauti per pusę ir palikti. Išgremžti pomidorų minkštimą ir jį susmulkinti kitame inde. Silkę supjaustyti kubeliais. Varškę sumaišyti su svogūnų laiškais ir riešutais. Į ją įmaišyti pomidorų minkštimą ir silkę su aliejumi. Šį įdarą, paskaninus druska ir pipirais, sudėti į pomidorus kaip į mažas lėkšteles ir ragauti.

     

    Vištienos ir avokadų salotos

    Produktai: 500 gramų vištų krūtinėlių, stiklinė biriai virtų kuskuso ar kitokių kruopų, 1-2 prinokę avokadai, 1-2 obuoliai, žiupsnelis druskos.

    Užpilui: 125 gramai natūralaus jogurto, 2 šaukštai majonezo, čiobrelio, baziliko, kvapiųjų pipirų, druskos.

    Krūtinėles supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais, pabarstyti druska, pipirais ir apie 15 min. kepti įkaitintame aliejuje pamaišant. Obuolio ir avokado minkštimą supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sumaišyti su virtomis kruopomis bei kepinta vištiena. Sumaišyti užpilą ir aplieti salotas. Išmaišius iš karto patiekti valgyti.

     

    Prancūziškas batonas su pomidorais

    Produktai: prancūziškas batonas, 2 pomidorai, 200 gramų kietojo sūrio (lydyto sūrio), 4 kiaušiniai, 3 šaukštai majonezo, sviesto, druskos ir pipirų.

    Batoną supjaustyti, patepti sviestu, kepti orkaitėje, kol gražiai apskrus. Pomidorus supjaustyti griežinėliais. Sūrį ir kiaušinius sutarkuoti ir sumaišyti su majonezu, paskaninti druska ir pipirais. Ant batono sudėti supjaustytus pomidorus, sūrio ir kiaušinio masę. Gautus sumuštinius galima dėti į orkaitę – kepti, kol išsilydys sūris.

     

    Mėlynių pyragas

    Produktai: 1 stiklinė mėlynių, 2 šaukštai krakmolo, 150 gramų grietinės, 500 gramų varškės,

    200 gramų sviesto, 1,5 stiklinės cukraus, 1 šaukštelis kepimo miltelių, 4 kiaušiniai, 2 stiklinės kvietinių miltų, 3 obuoliai, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus.

    Gaminama tešla

    Ištirpinti sviestą. Atskirai išsukti vieną kiaušinį su 0,75 stiklinės cukraus, tuomet viską sudėti į ataušintą sviestą ir išsukti, kol aptirps cukrus. Atskirai į dubenį įberti reikalingą kiekį miltų ir kepimo miltelius. Viską išmaišyti ir užpilti paruoštą sviestą su cukrumi ir kiaušiniu. Tuomet viską gerai sumaišyti. Tešlą padalinti į 2 dalis, sudėti į atskirus maišelius ir valandai įdėti į šaldymo kamerą.

    Varškės įdaras

    Ištrinti varškę, sudėti krakmolą, grietinę ir išmaišyti. Atskirai suplakti 3 kiaušinius su cukrumi, po to juos suplakti į varškės masę ir viską sumaišyti. Sudėti supjaustytus obuolius.

    Pabaiga

    Paruošti pyragams skirtą kepimo formą. Vieną dalį iš šaldymo kameros išimtos tešlos sutarkuoti burokine tarka (bus pagrindas). Ant pagrindo pilti varškės masę, mėlynes ir likusią tešlos dalį užtarkuoti ant viršaus. Kepti orkaitėje apie valandą. Iškepus galima pabarstyti cukraus pudra.

    Lina STANAITYTĖ

    Autorės nuotraukos.

    Vilkaviškietė Lina STANAITYTĖ – diplomuota kosmetologė. O kulinarija – Linos pomėgis. Įvairiais maisto gaminimo receptais ji domisi jau seniai – visą laiką, kiek pamena. Merginai patinka ieškoti, eksperimentuoti. Didžiausias Linos mokytojas virtuvėje – jos mama. Namiškiai Linos patiekalus labai vertina. Gal palankiai įvertins ir „Mūsų savaitės“ skaitytojai?

    Nr. 31(35), 2013 m. rugpjūčio 3-9 d.

    Ankstesnis straipsnis
    Kitas straipsnis

    PARAŠYKITE KOMENTARĄ

    Prašome parašykite savo komentarą
    Prašome parašykite savo vardą

    SAVAITĖS SKAITOMIAUSI

    spot_img

    SAVAITĖS CITATA

    Šventasis Raštas, Naujasis Testamentas, Jn 8, 1–11

    „Kas iš jūsų be nuodėmės, tegu pirmas sviedžia į ją akmenį“. Laimos Grigaitytės nuotrauka.

    RENGINIAI

    spot_img
    spot_img
    spot_img