Šeštadienis, 21 gruodžio, 2024
Daugiau
    PagrindinisNamaiUžkandinis vištienos pyragas

    Užkandinis vištienos pyragas

    Tai minkštas bei sultingas vištienos užkandis-pyragas su išsilydžiusiu sūriu.

    Reikės:

    400 gramų vištienos;

    450 gramų kefyro:;

    2 kiaušinių;

    4 valgomųjų šaukštų miltų;

    1 arbatinio šaukštelio druskos;

    1 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų;

    0,5 arbatinio šaukštelio muskato riešuto;

    1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.

    Įdarui:

    180 gramų sūrio;

    250 gramų majonezo;

    2 marinuotų agurkų;

    15 alyvuogių;

    1 saujos žalumynų;

    3 skiltelių česnako.

    Gaminimas. Iš pradžių vištieną supjaustome mažais gabaliukais, suberiame prieskonius ir druską bei sumalame trintuvu.

    Tuomet į maltą mėsą įpilame kefyro, sudedame miltus, kepimo miltelius ir kitus ingredientus. Masę gerai išmaišome. Tešla turi būti tarsi blynų.

    Kepame šiuos blynus riebalais išteptoje keptuvėje.

    Tada sudedame blynus į krūvą.

    Įdarui smulkiai supjaustome žalumynus (krapus, svogūno laiškus bei petražoles).

    Sutarkuojame agurkus tarka ir išspaudžiame marinato perteklių. Susmulkintas alyvuoges taipogi sumaišome su agurkais.

    Sūrį sutarkuojame smulkia tarka ir sumaišome su likusiais ingredientais, taip pat pagardiname mėgstamu majonezu.

    Formuojame pyragą, pertepant blynus su įdaru. Palaikome jį šaldytuve 30 pusvalandį ir tada skanaujame!

    2 KOMENTARAI

    PARAŠYKITE KOMENTARĄ

    Prašome parašykite savo komentarą
    Prašome parašykite savo vardą

    SAVAITĖS SKAITOMIAUSI

    spot_img

    SAVAITĖS CITATA

    Šventasis Raštas, Naujasis Testamentas, Jn 8, 1–11

    „Kas iš jūsų be nuodėmės, tegu pirmas sviedžia į ją akmenį“. Laimos Grigaitytės nuotrauka.

    RENGINIAI

    spot_img
    spot_img
    spot_img