Braškių tortas
500 g grietinės, pusės citrinos sulčių, cukraus – pagal skonį, 4 a.š. želatinos, 1 kg braškių.
Grietinę, citrinos sultis, cukrų išplakti, sudėti išbrinkiną ir išlydytą želatiną (į šaltą virintą valandą suberti želatiną, palaukti, kol išbrinks, po to ant lėtos ugnies kaitinti, kol išsilydys), išmaišyti, sudėti supjaustytas braškes ir vėl išmaišyti. Gautą masę supilti į norimą formą, papuošti pagal fantaziją ir įdėti į šaldytuvą sustingti.
Salotos „Vasarėlė“
Padažui: 200 g alyvuogių aliejaus, 15 g balzamiko acto, pagal skonį – česnako, maltų pipirų, 1–2 kiaušinių tryniai, 15 g garstyčių. Viską išplakti.
Salotos: pusė poro, 300 g salotų lapų, 50 g sūrio „Džiugas“, 300 g keptos vištos krūtinėlės (supjaustytą šiaudeliais krūtinėlę apvolioti džiūvėsiuose bei kiaušinių plakinyje ir iškepti). Salotas, porus, sūrį supjaustyti, sumaišyti su kepta vištos krūtinėle ir užpilti padažu.
Ananasas su mėtomis
Ananasas, žiupsnelis mėtų, 2 a.š. cukraus.
Ananasą perpjauti per pusę, išskobti, išskobtąjį supjaustyti gabalėliais. Mėtas sutrinti su cukrumi, išmaišyti su ananaso gabalėliais ir sudėti į išskobtąją ananaso dalį.
Lina ŠTELKIENĖ
Virginijos GELČYTĖS nuotraukos.
Nr. 27 (31), 2013 m. liepos 6–12 d.
Kulinarija Linai – kasdienybė, buitis su… didele doze kūrybos. Patinka improvizuojant išbandyti naujus receptus, netgi sukurti kažką savo. Moteris daug dėmesio skiria ne tik gaminamo patiekalo kokybei – skoniui, bet ir estetiniam vaizdui.