Pirmadienis, 23 gruodžio, 2024
Daugiau
    PagrindinisNamaiGaivios salotos su virta vištiena

    Gaivios salotos su virta vištiena

    Salotoms:

    vištienos filė: 400 gramų;

    virti kiaušiniai: 4;

    agurkai: 250 gramų;

    kepintos saulėgrąžos: 50 gramų;

    svogūnų laiškai: 1 saujos;

    švieži krapai: 1 saujos;

    druska: pagal skonį.

    Padažui:

    majonezas: 200 gramų (arba natūralus „graikiškas“ jogurtas);

    grūdėtosios garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių;

    pipirai: pagal skonį.

    Pirmiausia išverdame vištieną pasūdytame vandenyje (nuo vandens užvirimo verdame maždaug 15-20 minučių), atvėsiname bei supjaustome kubeliais arba juostelėmis.

    Tuomet supjaustome išvirtus kiaušinius, juostelėmis agurkus, svogūnų laiškus ir susmulkiname krapus.

    Po to viską sudedame į dubenį, suberiame saulėgrąžas, įberiame pagal savo skonį druskos.

    Padažas. Sumaišome majonezą (arba natūralų jogurtą), garstyčias ir maltus pipirus bei užpilame ant salotų, viską gerai išmaišome. Patiekiame ir skanaujame!

     

    PARAŠYKITE KOMENTARĄ

    Prašome parašykite savo komentarą
    Prašome parašykite savo vardą

    SAVAITĖS SKAITOMIAUSI

    spot_img

    SAVAITĖS CITATA

    Šventasis Raštas, Naujasis Testamentas, Jn 8, 1–11

    „Kas iš jūsų be nuodėmės, tegu pirmas sviedžia į ją akmenį“. Laimos Grigaitytės nuotrauka.

    RENGINIAI

    spot_img
    spot_img
    spot_img