Sekmadienis, 22 gruodžio, 2024
Daugiau
    PagrindinisNamaiLavašo suktinukai su malta mėsa keptuvėje, arba tinginių koldūnai

    Lavašo suktinukai su malta mėsa keptuvėje, arba tinginių koldūnai

    Sudedamosios dalys:

    lavašai: 2 (dideli);

    svogūnai: 1 galvos;

    morkos: 2 (didelės);

    malta mėsa: 500 gramų;

    kiaušiniai: 1;

    druska;

    malti juodieji pipirai;

    grietinė: 150 gramų;

    pomidorų padažas: 100 gramų;

    virintas vanduo: 250 mililitrų (arba sultinys).

    Gaminimas. Iš pradžių svogūnus supjaustome pusžiedžiais, morkas stambiai sutarkuojame bei viską apkepame šlakelyje aliejaus didelėje aukštenėje keptuvėje arba puode storu dugnu, kol daržovės suminkštės.

    Tuomet maltą mėsą pagardiname druska ir pipirais, įmušame kiaušinį, įpilame šlakelį vandens arba įmaišome kelis šaukštus grietinės ir labai gerai išmaišome. Lavašus perkerpame pusiau bei tolygiai plonu sluoksniu aptepame paruošta mėsa. Susukame keturis vyniotinius, prieš pjaustydamos šiek tiek palaikome, kad suminkštėtų.

    Tada vyniotinius supjaustome nedideliais ritinėliais bei sustatome į keptuvę ant apkeptų daržovių pjūviu į viršų.

    Grietinę sumaišome su pomidorų padažu, pagardiname druska ir pipirais, supilame vandenį arba sultinį bei gerai išmaišome. Užpilame padažą ant suktinukų, keptuvę sandariai uždengiame bei troškiname ant nedidelės ugnies maždaug 20 minučių.

    Paskui išjungusios viryklę paliekame uždengtą keptuvę dar 10 minučių. Patiekiame ir skanaujame!:)

    Pastebėjimas: galima gaminti ir be pomidorų padažo.

    PARAŠYKITE KOMENTARĄ

    Prašome parašykite savo komentarą
    Prašome parašykite savo vardą

    SAVAITĖS SKAITOMIAUSI

    spot_img

    SAVAITĖS CITATA

    Šventasis Raštas, Naujasis Testamentas, Jn 8, 1–11

    „Kas iš jūsų be nuodėmės, tegu pirmas sviedžia į ją akmenį“. Laimos Grigaitytės nuotrauka.

    RENGINIAI

    spot_img
    spot_img
    spot_img