Šeštadienis, 21 gruodžio, 2024
Daugiau
    PagrindinisNamaiSaldžiarūgštė vištiena

    Saldžiarūgštė vištiena

    Vištienos krūtinėlės: 1;

    rūkyta paprika: 1 arbatinio šaukštelio;

    raudonosios paprikos: 1;

    morkos: 1 (didesnės);

    svogūnai: 2 (nedideli);

    česnakas: 2 skiltelių;

    imbieras: ~3 centimetrų gabaliuko;

    krakmolas: 1 valgomojo šaukšto (+ ~150 mililitrų vandens);

    klevų sirupas: 2 valgomųjų šaukštų;

    ryžių actas: 2 valgomųjų šaukštų;

    sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų;

    pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto;

    druska: žiupsnelio;

    aliejus.

    1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę supjaustome juostelėmis bei pamarinuojame su rūkytos paprikos milteliais, šlakeliu aliejaus ir žiupsneliu druskos.
    2. Tuomet morkas sutarkuojame šiaudeliais, taip pat šiaudeliais supjaustome papriką ir imbierą. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, o česnaką susmulkiname.
    3. Tada keptuvėje pakepiname vištieną, išimame į dubenį, toje pačioje keptuvėje pakepiname daržoves kol suminkštės. Sudedame prie daržovių vištieną. Dubenėlyje sumaišome klevų sirupą, ryžių actą, sojos bei pomidorų padažą ir supilame į keptuvę. Pakaitiname keletą minučių. Šaltame vandenyje išmaišome krakmolą bei supilame ant vištienos, išmaišome ir pakaitiname kol padažas užvirs.
    4. Paragaujame ir jeigu reikia pakoreguojame padažą, gal jums norėsis daugiau saldumo arba sūrumo. Patiekiame ir skanaujame!
    5. Pastebėjimas: labai gardu patiekti su jazminų ryžiais.

    PARAŠYKITE KOMENTARĄ

    Prašome parašykite savo komentarą
    Prašome parašykite savo vardą

    SAVAITĖS SKAITOMIAUSI

    spot_img

    SAVAITĖS CITATA

    Šventasis Raštas, Naujasis Testamentas, Jn 8, 1–11

    „Kas iš jūsų be nuodėmės, tegu pirmas sviedžia į ją akmenį“. Laimos Grigaitytės nuotrauka.

    RENGINIAI

    spot_img
    spot_img
    spot_img