Reikės:
– karpio (2–2,5 kg);
– vienos didelės morkos;
– vienos saldžiosios paprikos;
– vienos svogūno galvos;
– pievagrybių (10–12 vnt.);
– vienos citrinos;
– aliejaus;
– česnako skiltelių (5–6 vnt.);
– druskos,
– pipirų;
– prieskoninių žolelių ( rozmarino, juozažolės, saujelės jaunų krapų, gelsvės, viršutinių kiečio lapelių).
Išdarinėjame karpį, nuplauname, šonuose padarome įpjovas, kad geriau įsigertų prieskoniai. Įtriname žuvį prieskoninėmis žolelėmis, smulkintais česnakais, padruskiname ir papipiriname, apšlakstome vienos citrinos sultimis, sumaišytomis su lašeliu aliejaus. Žuvį paliekame 20–25 min. pasimarinuoti. Ant kepimo indo dugno dedame daržoves: griežinėliais supjaustytas morkas, pievagrybius, juostelėmis supjaustytą papriką, žiedais susmulkintą svogūną, pašlakstome aliejumi, dedame ant viršaus pamarinuotą karpį, pridengiame folija, kurią subadome peiliu, kad kepimo metu galėtų išeiti garai, ir kepame orkaitėje apie 35 min. Baigiant kepti foliją nuo viršaus nuimame ir apkepame mūsų karpį dar apie 15 min. Paruoštą patiekalą supjaustome ir atsargiai mentelės pagalba dedame į lėkštę kartu su karštomis daržovėmis. Kol kepė žuvis, garnyrui išsiviriau ryžių. Visą spalvų puokštę lėkštėje dar gausiai apibarstome smulkintais krapais ir… ragaujame!