4 porcijoms reikės:
kalakuto krūtinėlės (400 g),
brokolio,
saldžiosios paprikos,
cukinijos,
pievagrybių (5 vnt.),
svogūno,
česnako,
aliejaus,
pieno (apie 0,5 l),
grietinėlės,
prieskonių vištienai,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
Provanso žolelių mišinio,
greitai išverdančių makaronų,
rozmarino šakelės,
tarkuoto fermentinio sūrio (apie 150 g).
Kalakuto krūtinėlę supjaustome kubeliais, užberiame prieskonius, permaišome ir, sudėję į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus, kepiname 8–10 min. (pastaba: šiam patiekalui tinka bet kokio paukščio krūtinėlė). Apkepintus kalakutienos gabalėlius trumpam išimame iš keptuvės, o joje pakepiname smulkintas daržoves, pievagrybius, rozmariną. Daržovėms apkepus, beriame paukštienos gabalėlius atgal keptuvėn ir dar viską patroškiname kartu apie 5–6 min., pagardindami trupučiu grietinėlės. Troškinį sudedame į puodą, įdedame saują makaronų ir užpilame pienu iki viską apsems. Gaminys bus baigtas, kada išvirs makaronai. Baigus troškintis patiekalui, ant viršaus beriame tarkuotą fermentinį sūrį ir viską permaišome. Beliko patiekalą dėti į lėkštes ir skanauti. Aš prie patiekalo pasiruošiau gražgarstės salotų. Jos puikiai tiko. Skanaus!