Keturioms porcijoms reikės:
stiklinės lęšių,
300 g kiaulienos faršo,
dviejų didelių bulvių,
pusės saldžiosios paprikos,
vienos morkos,
skardinės pomidorų (arba trijų šviežių pomidorų),
pievagrybių (3–4 vnt.)
dviejų svogūnų
6 skiltelių česnako,
lauro lapelių,
prieskonių mišinių mėsai bei daržovėms,
rozmarino,
imbiero
sultinio kubelio (1 vnt.),
aliejaus,
konservuoto jalapeno.
Pirmas etapas. Į keptuvę supilkite aliejų, gerai įkaitinkite, sudėkite sugrūstus česnakus, smulkiai sukapotus svogūnus, morkas, papriką, imbierą ir 4 min. patroškinkite. Į puodą sudėkite nuplautus lęšius, kubeliais supjaustytas bulves, nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus arba, šiuo atveju, jau paruoštus pomidorus iš skardinės, lauro lapelius, prieskonius, įpilkite apie litrą vandens įmeskite kubelį sultinio ir viską užpilkite patroškintomis daržovėmis iš keptuvės. Kai daržovių ir lęšių troškinys užvirs, puodą uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite, kol lęšiai suminkštės (maždaug 30 min.). Lęšių ir daržovių troškinys jau ir paruoštas – galima valgyti. Bet… Juk mūsų rubrika vadinasi „Neskaičiuojantiems kalorijų“!
Antras etapas. Kol puode troškinasi daržovės su lęšiais, į įkaitintą keptuvę dedame kubeliais pjaustytą svogūną, česnakus, susmulkintą rozmariną ir pakepiname. Vėliau dedame mėsos faršą, prieskonius, o faršui apskrudus, supjaustytus pievagrybius bei keletą susmulkinto jalapeno griežinėlių (galima ir aštriosios ankštinės paprikos). Patroškiname viską dar apie 8–10 min. Turime du atskirus patiekalus, kuriuos, baigę gaminti, sumaišome kartu viename inde ir dedame lėkštėn. Kam patinka aštresnis patiekalas, jalapeno griežinėlių galima įsidėti sau papildomai. Labai sotu ir nepakartojama. Skanaus!