Reikės:
stambesnių galvučių pievagrybių (9–12 vnt.),
grūdėtos varškės (300 g),
aliejaus
vištienos prieskonių,
saujelės svogūnų laiškų ir krapų,
dviejų skiltelių česnako,
Provanso žolelių prieskonių,
kelių juostelių rūkytos šoninės ar lašinukų,
žiupsnelio kmynų,
maltų juodųjų pipirų.
Nuplauname pievagrybius ir su šaukštu išskaptuojame kotelius bei galvučių vidų. Paruošiame grūdėtos varškės įdarą: į dubenį sudedame grūdėtą varškę, smulkintą česnaką, smulkintus svogūnų laiškus, krapus, Provanso žolelių bei vištienos prieskonius, maltų juodųjų pipirų. Viską lengvai permaišome. Į kepimo indą įtiesiame foliją, pašlakstome aliejumi ir sudedame pievagrybių galvutes. Į pievagrybius sudedame paruoštą įdarą, ant viršaus pabarstome kmynais ir uždedame gabalėlį parūkytos šoninės ar lašinukų. Šauname ruošinį į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę 30–35 minutėms. Iškepus užkandėlei, sėdame ir ragaujame. Tai gali būti ir pagrindinis patiekalas su virtomis bulvėmis, ir užkandėlė prie kitų gaminių. Kepant kepimo inde išsiskirs aromatingas sultinys – neišpilkite jo. Supilkite į anksčiau gamintą sriubą ar panaudokite jį padažų gamybai. Kotelių taip pat neišmeskite – juos panaudosite gamindami kitus patiekalus.